Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират уличната мрежа в Плевен

В Плевен започна ремонта на уличната мрежа. 1 милион и 90 хиляди лева са отделени за целта от общинския бюджет за тази година. Кметът Георг Спартански се ангажира да контролира лично кърпенето на дупките. По думите му, поради некачествено свършена работа,полагането на боята върху пешеходните пътеки ще е за сметка на фирмата изпълнител.

Според предварително изготвения график, с предимство ще се изкърпва уличната мрежа по линиите на масовия градски обществен транспорт и около учебните заведения.  Дейностите включват ремонт на тротоарна настилка и почистване. 

Георг Спартански ще напусне кабинета си за час днес, за да чисти водната каскада, която е пълна с изхвърлени боклуци: 

Няма да задам въпроса откъде се е взел боклукът в тази водна каскада, която последно беше чистена за 10 декември. За съжаление в момента каскадата пак е пълна с отпадъци. С това съзнание ние до никъде няма да стигнем. Затова кметът на Плевен ще влезе във водната каскада с губени ботуши. Ако има желаещи граждани, ги каня да заповядат. Ще им осигурим и на тях ръкавици и съответни чували за да съберем поне тази кочина на пъпа на Плевен, на лицето на Плевен. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна