Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Падане изпрати Петър Петров на 11-о място в Гран при на Европа

Снимка: Личен архив

Петър Петров се нареди на 11-о място в генералното класиране в състезанието за Голямата награда на Европа на трасето край „Валкенсвард“ в Холандия. Състезателят на заводския тим на „Кавазаки“ записа най-добрия си резултат в клас МХ2 на Световния шампионат по мотокрос - трето място в първия манш, но падане във втория го лиши от място на подиума.

Пилотът от Севлиево даде пето време в квалификационния манш, но в първото пробягване на трасето успя да преодолее Джереми Зеевер (Швейцария, Сузуки) и Калвин Фландерен (Холандия, КТМ) още в първия завой, за да заеме трета позиция.

Най-добрият ни състезател в този спорт стартира лошо втория манш, беше затворен на първия завой и остана на 11-о място в първата обиколка. Българинът обаче изпревари голяма част от конкурентите си в челната десетка и десет минути преди края на манша настигна третия в подреждането Зеевер. Петров направи маневра за изпреварване в един от острите десни завои на трасето, но удари мотора на швейцареца и падна на земята, което в крайна сметка го остави извън челните 20.

В крайна сметка Петър Петров завърши Гран при на Европа на 11-о място в класирането, а другите двама българи - Майкъл Иванов и дебютантът Иван Петров, останаха извън схемата за точкуване.

Категоричен победител отново беше Джефри Херлингс, който неизменно печели състезанието пред родна публика от 2010 година насам и е убедителен лидер в генералното класиране с пълен актив от 150 точки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна