Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив е домакин на международната изложба „Природа, лов, риболов“

Снимка: БГНЕС

Пловдив ще бъде от днес домакин на  международната изложба „Природа, лов, риболов“. В нея държавните горски предприятия ще представят условията за ловен, риболовен и екотуризъм. Участие са заявили и над 50 фирми.

Тренажор за рибари и соколи - шампиони са сред атракциите на изложбата „Природа, лов, риболов".

Желаещите да проверят своите рибарски умения и издръжливост могат да тренират на симулатора за улов от лодка. Той възпроизвежда усещанията при  борба с най-хищните риби, които се срещат в Черно и Средиземно море и  има пет нива на трудност. Демонстрацията е част от експозицията на лодки, които се представят за първи път на изложбата. На нея може да се видят и соколи с шампионски титли. Някои са снимани във филми, музикални клипове и реклами.

За първи път посетителите ще се запознаят отблизо с африкански и европейски бухал, полярна сова и единствената у нас червеноопашата мишеловка, ще могат и да се снимат с редките птици.

Любителите на риболова ще видят как действат различни видове примамки в специален басейн. По време на изложението ще има и демонстрации на ловни примамки.

Посетителите ще могат да разгледат също националната трофейна изложба, организирана от Съюза на ловците и риболовците в България, както и изложба на различни породи гълъби.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени