Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Костов: Арестуваните снощи полицаи са част от наркомрежа

Младен Маринов: Към всички такива служители ще бъдем абсолютно безкомпромисни

Главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на СДВР Младен Маринов дадоха тази сутрин извънреден брифинг във връзка със случая в "Стрелбище"
Снимка: БГНЕС

Полицейските служители от СДВР, задържаните при снощната спецоперация, са уличени за престъпления, основно свързани с наркоразпространение, каза главният секретар на МВР Георги Костов. Той декларира, че всеки сигнал се проверява от „Вътрешна сигурност“ и обясни, че двамата не са служители на сектора за борба с наркотиците, но са част от мрежа за разпространение на дрога:

Има действително участие в наркомрежа. Това мога да кажа. Не са оперативни служители. Тук не става въпрос за осигуряване някакво спокойствие на наркодилъри. Тези служители имат действителна роля в наркоразпространението. Може би трябва да поздравим точно в този момент ръководството на СДВР, защото по инициатива на ръководството на СДВР е предприета проверка, която впоследствие е довела до тези процесуално - следствени действия и тези служители са неутрализирани.

Директорът на СДВР Младен Маринов не познава двамата задържани. Те са работили на най-ниското ниво в „Охранителна полиция“, единият като охрана на метрополитена, другият в районно полицейско управление:

Дейността, която са извършвали като полицаи, по никакъв начин не е свързана с противодействие на разпространение и работа по престъпления, свързани с наркотични вещества. Най-вероятно тяхната дейност е, както се казва, за тяхна сметка. Естествено, към всички такива служители ще бъдем абсолютно безкомпромисни и всички сигнали, които получавам и аз като директор, и от колегите, които работят по противодействие на наркоразпространението, и където има намесени служители, се докладва по съответния ред.

Главният секретар на МВР Георги Костов каза, че има задържан гражданин при опит да изнесе зад граница 24 килограма метамфетамин.

Каква е неговата политическа ориентация за МВР няма никакво значение. Коментарът е по повод факта, че задържаният е кмет от ГЕРБ на село Топуцево, Котелско:

От която и политическа партия да произхожда, каквито и да са неговите симпатии, действията ще  бъдат такива.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени