Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Стойчев поиска властта в плуването

Петър Стойчев поиска властта в плуването
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петър Стойчев ще се кандидатира за генерален секретар на Българска федерация по плувни спортове на предстоящото Общо отчетно-изборно събрание на централата. Това обяви на среща с медиите най-добрият ни плувец в открити води.

Многократният носител на световната купа по плуване маратон ще участва на изборите заедно с бизнесмена и общински съветник в Смолян Кирил Асенов, който е кандидат за председател на централата



Няколко клуба ще издигнат нашите кандидатури. Искаме да имаме честна и цивилизована предизборна кампания и затова съобщаваме началото на проекта ни на пресконференция. Г-н Асенов е част от звездния плувен отбор на "Родопа" Смолян през 70-те и 80-те години на миналия век, когато плуването в Смолян беше на най-високата стълбичка в България, каза Петър Стойчев.

Трудно мога да откажа покана от 11-кратен носител на Световна купа като Петър Стойчев. Плуването не ми е безразлично. Имам известни организационни качества. Имам група от работещи предприятия, представи се Кирил Асенов.



Общото събрание на БФПС е насрочено за 26 април от 10.00 часа в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски". На него за нов мандат ще се кандидатира и настоящото ръководство на федерацията в лицето на председателя Георги Аврамчев и генералният секретар Таня Богомилова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна