Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симфоничния оркестър на БНР и група "Фондацията" с общ концерт в зала 1 на НДК

Снимка: БГНЕС

Българското национално радио изпълнява поредния си проект в подкрепа на българската музика и нейните изпълнители. Идния понеделник Симфоничният оркестър на радиото и група "Фондацията" ще си дадат среща в зала 1 на НДК. 

След три години успешна съвместна работа, турнета в различни точки по света Иван Лечев, Кирил Маричков, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, познати като "Фондацията", подготвят първия си мащабен концерт със симфоничния оркестър на БНР. Аранжиментите за този формат са направени от Владимир Джамбазов и Кирил Маричков, диригент е маестро Григор Паликаров, който обобщи:

Невероятен е професионализмът на "Фондацията". Професионализмът на колегите от Симфоничния оркестър на радиото е добре известен. Всяка една от песните е доста популярна, така че това ще бъде концерт, обречен на успех.

Иван Лечев допълва казаното от Григор Паликаров:

Вече е направена първата репетиция с оркестъра, конкретно вече предконцертна. Видях, че всичко ще стане, както трябва. Оркестрантите са професионалисти. Ние от "Фондацията" нямаме тайни помежду си, така че имаме всички основания да разчитаме, че ще се получи един страхотен концерт.

Първият концерт на "Фондацията" със симфоничния оркестър на БНР ще се състои на 4-ти април в зала едно на НДК в София от 19.30 часа.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна