Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пристигат първите туристи за летния сезон на Южното Черноморие

Снимка: Венета Николова

Първите туристи за летния сезон на Южното Черноморие пристигат днес.

140 гости от Израел ще кацнат с полет от Тел Авив, почетният консул на Израел в Бургас – Орлин Мандов, ще ги посрещне на летището с хляб и сол. 

С полет от Тел Авив на Бургаското летище ще пристигнат първите туристи за сезон 2016 година. Групата е от Израел и ще остане три дни в курортния комплекс "Слънчев бряг". Туристически екскурзии и посещения на търговски центрове са включени в програмата на израелските туристи у нас, каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов:

Особеното за израелския турист е, че за разлика от другите туристи, той идва с идеята да харчи пари, да си изкара добре. Има една такава приказка в Израел – работи като роб, но почивай като цар. Има доста голям интерес за България, повишен интерес, но трябва да отчетем факта, че миналата година ние имахме много голям ръст, 30%. Миналата година на останалите пазари имаше голям отлив.

35 на 100 ръст на чартърните полети очаква Бургаското летище този сезон. Увеличението се дължи на прогнозите за повече туристи от Русия, Полша и Скандинавските страни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени