Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу планирания скок на билета за градски транспорт

| обновено на 01.04.16 в 20:11
Снимка: БГНЕС
Общински съветници от БСП, Коалиция "Сердика" и граждани излязоха на протест пред сградата на Столичната община срещу повишаването на цената на билета за градски транспорт от 1 лев на 1,60 лева. В понеделник, на заседание на транспортната комисия, ще бъде разгледан доклад по темата и за развитието на градския транспорт в София.

В 20 часа около15 души бяха останали пред общината и скандираха: Центърът за градска мобилност е мафия. Гражданите се обявиха срещу повишаването на цената на билета и заявиха, че Столичният общински съвет трябва да изпълни желанието на хората и да не гласува предложеното увеличение.

Това увеличение с 60% е огромно. Кога на хората заплатите с толкова ги увеличават?! Това е просто непосилно и ще афектира големи маси от софиянци, които просто като ползват по няколко билета на ден - това ще им отнеме голяма част от дохода, казаха протестиращи.

Това не е ли подигравка? Какво ще правим ние? Аз не мога да пътувам и половин месец. Имам син, който в момента е безработен и той трябва да пътува и той с билетче от 1,60, коментираха недоволни.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени