Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антонио Конте поема "Челси" от лятото

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Челси" назначи италианеца Антонио Конте за мениджър на първия отбор, потвърдиха от шампиона на Англия за 2015 година. Договорът на Конте е за три сезона. Работата на специалиста в клуба от Западен Лондон ще започне след края на Евро 2016. В момента 46-годишният Конте е селекционер на италианския национален отбор.

Гледам напред към това да се запозная с всички в клуба и към предизвикателството в Англия. Вълнувам се от това, че ще работя в "Челси". Горд съм, че водя италианския национален отбор. Само работата в клуб като "Челси" може да бъде също толкова привлекателна за мен. Английският футбол и "Челси" са популярни навсякъде. Феновете са страстни и целта ми е да постигна успехите, които постигнах в Италия. Щастлив съм, че се слага край на спекулациите. Продължавам работата си начело на Италия и няма да говоря за "Челси" до края на Евро 2016, заяви Конте пред официалния сайт на "Челси".

В момента лондончани са водени от временния мениджър Гуус Хидинк, който по-рано през сезона замени Жозе Моуриньо. Антонио Конте е бивш старши треньор на "Ювентус". С "бианконерите" той спечели три титли на Италия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна