Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперират Михаела Маевска

Оперират Михаела Маевска
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на националния ни ансамбъл Михаела Маевска ще претърпи операция в Германия до края на седмицата. Гимнастичката заедно с лекаря на състава ще пътува за Мюнхен в четвъртък, като парите за интервенцията са осигурени от ММС. Средствата вече са преведени днес след срещата на министър Карасен Кралев с Илиана Раева– президент на БФХГ.

Вчера, по време на изиграването на съчетанието с 5 ленти на Световната купа в Пезаро(Италия), Михаела Маевска получи контузия,която наложи прекратяване на участието на ансамбъла в състезанието. Независимо от силните болки и контузия тя успя да изиграе докрай композицията и момичетата спечелиха бронзов медал.

Председателят на БФХГ Илиана Раева изказва своята огромна благодарност на министъра на младежта и спорта Красен Кралев за светкавичната реакция и съдействие за финансирането за предстоящата операция на капитана на ансамбъла Михаела Маевска. Днес след среща на министър Кралев и Илиана Раева е била изпратена исканата сума за операцията в Германия и в четвъртък Михаела Маевска заедно с доктора на отбора ще пътува за Мюнхен. Преди четири години същият лекар оперира другото коляно на Маевска и тя успя да се възстанови за много кратко време, като не пропусна нито едно състезание. Президентът на БФХГ Илиана Раева изказва своята благодарност и на Даниел Боримиров, който и преди четири години, и сега съдейства за бързото насрочване на операцията, се казва в изявлението на БФХГ.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна