Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият сектор на „Левски“ ще бъде за 6000 души

Снимка: БГНЕС

Футболният „Левски“ представи плановете си за новия Сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“, който ще бъде открит за мача срещу „Лудогорец“ на 23 април. Капацитетът на новото съоръжение ще бъде 5919 места, като в него се включват 6 блока за фенове, по един за легенди на клуба и играчи от настоящия състав, ВИП ложа, както и ултрамодерните „Скай Боксове“.

Финансовият директор Константин Баждеков заяви, че плановете на клуба са в зависимост от посещаемостта Сектор А да бъде изплатен за 7-8 години.

„Сините“ разкриха, че цените на билетите ще бъдат от 20, 23 и 25 лева на мач. Ще има и пакетни карти за четирите домакинства с цени от 60, 70 и 80 лв.



В новия сектор ще има осигурен кетъринг. Приканваме нашите привърженици да дойдат поне един час преди мача с „Лудогорец“ на 23 април, тъй като предвиждаме да има и кратка церемония около 19,30 ч, с която да открием съвсем не помпозно и пищно сектора. ВИП боксовете ще бъдат с цени от 6 000 лв., които са 4 бокса за четирите мача, 5 500 са следващата категория, 5 000 и най-крайните са 4 500 лв. В тях се осигурява пълен кетъринг, възможност на 12 човека да ползват бокса и 12 места в свободни места директно на стадиона. Единствено над ВИП боксовете ще има малка козирка, която в момента правим. За новия сезон цените са между 33 000 и 25 000 лв., заяви Баждеков.

Музеят на „Левски“ също ще бъде в Сектор А на стадиона. По планове това трябва да стане на 21 май, когато „сините“ приемат „Славия“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна