Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От есента ще се обучават първите 30 студенти във Фармацевтичния факултет в Плевен

Снимка: Медицински университет - Плевен

В новоразкрития факултет "Фармация" на Медицинския университет в Плевен от тази есен ще се обучават първите 30 студенти държавна поръчка. Това обяви министърът на образованието Меглена Кунева.

Във Факултета ще се подготвят кадри не само за аптечната мрежа и за дистрибуцията на лекарства, каза ректорът на Медицинския университет проф. Славчо Томов и допълни:

Дисциплините, които са въведени в учебния план за обучение по фармация, особено част от факултативните и свободноизбираемите дисциплини, дават възможност да подготвяме нашите студенти за фармацевтичното производство, за една съвсем нова специалност "Клиничен магистър фармацевт", така че да обхванем всички нюанси на тази специалност.

Първите 30 студенти държавна поръчка тази есен ще се обучават в новопостроен корпус на Медицинския университет. Проф. Томов добави:

Той ще бъде готов за началото на учебната година като материална база, обзавеждане, оборудване на съответните лаборатории за обучение по специалните дисциплини, които дават облика на специалността "Фармация". В момента имаме гарантиран преподавателски състав пълен - за първите две години на обучението започваме да набираме и асистенти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени