Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Танева: БАБХ проверява качеството и произхода на великденските продукти

Снимка: БГНЕС

Строг контрол на всички хранителни продукти по Великден обеща земеделският министър Десислава Танева. В Сливен тя съобщи, че Агенцията за безопасност на храните вече е започнала проверки. 

Вече са в ход планираните проверки на Агенцията за безопасност на храните, относно произхода и качеството на великденските продукти, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева:

Не само меса, млякото е в същия списък, яйцата са в същия списък, по отношение на контрола на продуктите, които пристигат в България и които се разпространяват в търговската мрежа, няма такъв случай. Към момента искам да успокоя, тъй като преди години е имало 20-годишно ирландско, нали стана за емблема как функционира системата за контрол на храните в България. Работи се в условията наистина на засилен план във връзка с великденските празници .

В подготвения нов закон за храните за пръв път ще има регламентирани условия за начина на предлагане на месата в търговските обекти:

Ние презентирахме целият пакет хранително законодателство преди време. Изцяло новият закон за храните е част от този пакет. В него за първи път ще има условия и за начина, по който ще се предлагат месата по търговските обекти, така че да информираме максимално потребителя. Кое е месото, което е с български произход, необработено, естествено, прясно и кое е претърпяло определени манипулации.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна