Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) си го изкара на "Ейбар"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Mадрид) победи "Ейбар" с 4:0 в мач от 32-рия кръг на испанското футболно първенство. След тази победа тимът на зинедин Зидан излезе на второ място във временното класиране със 70 точки на 4 точки след лидера "Барселона", който е с мач по-малко и по-късно тази вечер гостува на "Реал Сосиедад". На трето място е "Атлетико" (Мадрид) със 70 точки и също мач по-малко.

"Реал" постигна лесна победа, като още в 19-та минута водеше с 3:0. Герой на мача отново бе португалският нападател Кристиано Роналдо, който вкара гол и на два пъти подаде за голове. Мадридчани откриха резултата още в 5-та минута с гол от фаул на колумбиеца Хамес Родригес. В 18-та минта Роналдо подаде на Лукас и той увеличи на 2:0, а още в следващата минута Кристиано Роналдо бе точен и резултатът стна 3:0. Това бе гол номер 30 в испанското първенство на Кристиано Роналдо, който е начело сред голмайсторите пред Луис Суарес /"Барселона"/ - 26 гола, Лионел Меси /"Барселона"/ - 22 гола, Неймар /"Барселона"/ - 21 гола, Карим Бензема /"Реал"/ - също 21 гола.

В 39-та минута Роналдо отново имаше отлична проява и след негов пас Хесе Родригес отбеляза нов гол - 4:0, при който резултат завърши и мачът.

През второто полувреме играчите на "Реал" явно пазеха сили за четвъртфиналния мач-реванш от Шампионската лига с "Волфсбург" на "Сантяго Бернабеу", в който имат да наваксват пасив от 0:2 от първия мач в Германия.

Старши треньорът на "Реал" Зинедин Зидан, който вчера на пресконференция заяви, че "във вторник срещу "Волфсбург" е мачът на сезона", остави да почиват в днешния мач основни играчи като Гарет Бейл, Лука Модрич, Кейлор Навас и Марсело.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна