Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на външните работи Даниел Митов е на посещение в Беларус

Министър Даниел Митов разговаря с колегата си от Беларус Владимир Макей
Снимка: МВнР


Започващото в беларуската столица Минск посещение на външния министър Даниел Митов е в качеството му на председател на Комитета на министрите на Съвета на Европа, но то ще бъде използвано от първия ни дипломат, за да бъдат обсъдени и двустраните ни отношения. 

Пред БНР беларуският външен министър Владимир Макей очерта добри перспективи на развитието на отношенията ни, като каза:

Ние сме заинтересовани от развитието на отношението с България, като с наш много близък партньор, както от миналото, така и днес. Смятам, че е важно да се развиват отношенията ни във всички сфери и области. Мисля, че в хода на предстоящото посещение на външния министър на България ще обсъдим всички елементи на сътрудничеството ни.

Освен официалните си срещи в Минск със своя беларуски колега Владимир Макей и с председателя на Палатата на представителите на Националното събрание на Република Беларус – Владимир Андрейченко, министър Даниел Митов ще се срещне с представители на опозиционните правозащитни движения и организации в страната, с които ще обсъди процесите на европейска интеграция и ролята на гражданските обществени движения в страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна