Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

150 професионални гимназии ще бъдат ремонтирани и оборудвани по нова оперативна програма

Снимка: Радио Видин

150 професионални гимназии ще бъдат ремонтирани и оборудвани по новата оперативна програма "Региони в растеж". Първият договор е подписан за Националното училище по изкуства "Добри Христов" във Варна. 

Министърът на културата Вежди Рашидов се надява да бъдат създадени добри условия за децата, което е започнало с финансиране още в първия програмен период:

От новата програма 2015-2020 г. пак културата е на първа линия. Седиме и подписваме първото споразумение и разбира се, не за друго, а отново за едно прекрасно училище във Варна, от 50 години не е пипано. Тежко състояние на училищата, лоша материална база и аз съм много щастлив, че вече едно по едно се подобряват.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова посочи, че по новата програма ще бъдат инвестирани 390 милиона лева за образователна инфраструктура:

Първият проект беше предаден предсрочно, оценен предсрочно и така инвестиция от 3,6 милиона лева отиват за Националното училище по изкуства "Добри Христов" във Варна. Новото и различното, което правим с оперативна програма "Региони в растеж" е, че вече не само ще направим  външния ремонт на съответното училище, но тук говорим за цялостен ремонт и реконструкция на сградата на училището, доставка на оборудване, за да имаме един по-интегриран, много по-завършен модел на финансиране.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна