Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Даниел Митов посети Информационния център на Съвета на Европа в Беларус

Снимка: БГНЕС
Българският външен министър Даниел Митов посети Информационния център на Съвета на Европа в Беларус, където, като ротационен председател на Комитета на външните министри, обеща дарение от 10 000 евро за развитието му.

Митов и водената от него делегация бяха на посещение в парламента в Минск. Те бяха приети от председателя на Палатата на представителите Владимир Андрейченко и разговоряха с председатели на парламентарни комисии. Обсъдени бяха хода на парламентарната дипломация и отношенията между двете страни.

Първият ни дипломат посети Информационния център на Съвета на Европа в Беларус.

Едва в последно време Минск започна да води активен диалог на сближаване с европейските институции и откриването на центъра крачка в тази посока. Според Митов България е готова да допринесе за подобряване на отношенията на страната с Евросъюза.

Българският външен министър разговоря и с представители на граждански организации в сферата на правата на човека:

Естествено те споделиха набор от проблеми, с които се сблъскват. За нас е важно гражданският сектор, а и подобен тип организации, да бъдат включвани в разговорите, които тепърва предстоят в рамките на Европейския съюз по различни теми. Това е настояване и на самия Европейски съюз и естествено, когато става въпрос за работата в рамките на Съвета на Европа, също така властите да имат по-положително отношение към точно такива правозащитни организации. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна