Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Иванова приключи десета на Европейското

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мая Иванова, втората бъргарска състезателка на продължаващото в норвежкия град Фьорде европейско първенство по вдигане на тежести, завърши на десето място в категория до 53 килограма. Българката заложи на сигурността и направи само по един успешен опит - на 75 кг в изхвърлянето и на 96 кг в изтласкването, като после не съумя да увеличи резултатите си след безуспешни опити съответно на 78 и на 100 кг. Иванова събра двубой 171 кг, което й отреди 10-о място в крайното класиране, а на същата позиция вчера се нареди и Надежда Мей.

С 210 кг шампионка днес в кат. 53 кг стана родената в Молдова и състезаваща се сега за Румъния Кристина Йову, която изпревари с цели 8 кг украинката Юлия Паратова.

България има още двама представители днес във Фьорде. По-късно тази вечер при мъжете в кат. 62 кг, също в гр. А ще се състезават Владимир Урумов и Стилян Гроздев.

Утре България няма участие при жените, но при мъжете в кат. 69 кг група А на подиума в 20.25 ч. българско време ще излязат Диан Минчев и Златко Минчев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна