Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бракониери са изсекли десетки млади дървета край Разлог

Снимка: БГНЕС

Десетки млади дървета са били отрязани от бракониери в местността Катарино край Разлог. Незаконната сеч е установена след подаден сигнал от местни хора. Извършителите все още не са открити.

Представители на Регионалната дирекция по горите и директорът на  държавно горско стопанство Разлог са извършили спешна проверка на място. Констатирано е, че отрязаните дървета са около 50 и всички са с определен размер и  дължина, което подсказва, че незаконната сеч е извършена по конкретна поръчка. Съставени са констативни протоколи за извършено нарушение. 

Директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов в чийто обхват е горското стопанство в Разлог, е разпоредил  щателна проверка заради съмнението, че горски служители са покровителствали бракониерите и са се опитали да възпрепятстват работата на контролните звена. 

Горските територии около Разлог продължават да бъдат критични  по отношение на незаконната сеч, въпреки въведените денонощни дежурства на мобилните групи и стотиците съставени актове, коментират от държавното горско предприятие и  уточняват, че посегателствата  се стимулират от потребители на незаконна дървесина, включително и дървопреработващите предприятия и цехове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени