Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две земетресения с магнитуд над 6 разлюляха южната част на Япония

| обновено на 14.04.16 в 19:26

Ново силно земетресение с магнитуд 6,4 разтърси Югозападна Япония, където вече е нощ, предадоха световните агенции. Трусът удари страната броени часове, след като силно земетресение с магнитуд между 6 и 6,4 по скалата на Рихтер беше регистрирано в южната част на Япония на остров Кюшу, предаде Ройтерс.

Епицентърът на новия трус е в префектура Кумамото, както беше епицентърът и на предишното силно земетресение. Японската метеорологична агенция предупреждава, че има риск от още силни трусове.

Първото силно земетресение нанесе най-големи щети в град Машики, като по първоначални данни има над 10 рухнали сгради, а на места са избухнали и пожари.

Броят на ранените от този двата труса  превиши 100 души, предаде ТАСС. По последни данни двама души са загинали, като множество мобилизирани екипи и в този момент спасяват хора изпод пропаднали сгради.

Първото земетресение с магнитуд от 6,4  беше с епицентър  на 11 километра източно от град Кумамато, а огнището - на дълбочина от 10 километра. При него незабавно бяха спрени влаковете като предпазна мярка. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени