Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимира Петрова с квота за Рио и финал в Самсун

Станимира Петрова с квота за Рио и финал в Самсун
Снимка: БГНЕС

Станимира Петрова спечели квота за участие в Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през август тази година. В полуфиналната среща в категория 51 килограма на олимпийския квалификационен турнир българката победи убедително по точки Тетяна Коб /Украйна/ и се класира за финала.

Световната ни шампионка за 2014 година в категория 54 килограма доминираше и през четирите рунда над украинката и спечели мача по точки с пълно съдийско единодушие. След последния удар на гонга и тримата странични съдии записаха еднакъв резултат - 40:36, 40:36,40:36 точки за Петрова.

Безапелационна победа! Станимира си защити новия прякор "инвизибъл уомън", невидима жена. Тя е толкова бърза на ринга, че не я виждат и не могат да я ударят. Станимира си взе убедително и четирите рунда срещу упоритата и напориста украинка, заяви президентът на БФ Бокс Красимир Инински.

Във финала, който е на 17-и април, неделя, Станимира Петрова ще се боксира с Никол Адамс /Великобритания/, победила в другия полуфинал убедително по точки Мариел Хенсен /Норвегия/ с 3:0 съдийски гласа. Тъмнокожата британка е първата жена - олимпийска шампионка по бокс в историята на международното олимпийско движение. Адамс спечели златния медал на игрите в Лондон през 2012 година, когато женският бокс за първи път бе включен в програмата на летните олимпиади. Никола Адамс е добре известна и на българските любители на бокса от участията й на турнира "Странджа".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна