Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров с 6-о място в състезанието за Голямата награда на Мексико

Петър Петров с 6-о място в състезанието за Голямата награда на Мексико
Снимка: Личен архив

Петър Петров се нареди на 6-то място в 5-ия кръг от световния шампионат по мотокрос за Голямата награда на Мексико в клас МХ 2. Българинът, който е заводски пилот на „Кавазаки“ спечели 28 точки. Роденият в Севлиево българин финишира на 6-а позиция в първия и на 8-а във втория манш.

В събота се чувствах добре на трасето, но организаторите направиха няколко промени и в неделя прекарах един от най-тежките дни в кариерата ми. Не карах добре в първия манш, а във втория нещата изглеждаха още по-зле. Трасето изсъхваше и правех грешки всеки път, когато опитвах да дам газ. В крайна сметка просто се опитах да взема колкото мога повече точки. Всички в отбора работят усилено, но в този случай аз не показах това, на което съм способен. Трябва да останем позитивно настроени, защото все пак бях постоянен и спечелих шестото място, което е по-добре от миналата година. Имаме много работа преди Гран при на Латвия, а това трасе е едно от любимите ми. Там ще покажем на какво сме способни, заяви Петров след края на състезанието.

Победител с пълен актив от 50 точки, две първи места в двата манша, е Джефри Хелингс с КТМ. Холандецът е лидер в генералното класиране за първенството с 250 точки, Петров е пети с 132.

Другите ни двама представители в световния шампионат в клас МХ 2 Иван Петров и Майкъл Иванов не взеха участие в състезанието за Гран При на Мексико.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна