Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спалети и Тоти се сбиха в съблекалнята на "Рома"

Спалети и Тоти са стигнали до бой след равенството на "Рома" срещу "Аталанта"
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на "Рома" Лучано Спалети се е сбил в съблекалнята с легендарния капитан на отбора Франческо Тоти след мача от 33-ия кръг на италианското футболно първенство с "Аталанта" /3:3/, съобщава местната преса. Тоти вече от няколко месеца е в конфликт със Спалети и седи предимно на резервната пейка. В мача в Бергамо легендарният футболист се появи в игра в 78-та минута, а след това в 86-та минута отбеляза гол и донесе равенството на "Рома". След мача в Бергамо старши треньорът Лучано Спалети е ругал играчите в съблекалнята.

Вие никога не побеждавате, десет години изглеждате като глупаци, а аз съм треньор на група ученици. Десет години нищо не сте спечелили, викал е Спалети на футболистите.

Франческо Тоти обаче не е останал длъжен и е отговорил на треньора:

Ти, млъквай! Ти не си този, който може да говори. Не даваш пример на играчите като играеш карти по стаите до два часа сутринта.

След това уж се е стигнало и до физически сблъсък между треньора и легендарния капитан, но останалите играчи са предотвратили по-голям инцидент.
Малко след публикациите Спалети опроверга, че е влязъл в конфликт с Тоти и заяви, че отборът вече мисли за следващия мач срещу "Торино". Някои италиански медии съобщиха, че ръководството е застанало на страната на Лучано Спалети и че Франческо Тоти по всяка вероятност срещу "Аталанта" е изиграл последния си мач с фланелката на "Рома".

Това е било само размяна на аргументи между Франческо и треньора. Това, което се е случило, но е нищо по-различно от това, което Спалети е имал с другите играчи. Треньорът не е доволен, че играчите губят фокус, когато водят в резултата, каза по повод инцидента президентът на римския клуб Джеймс Палота.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна