Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниела Гергелчева идва за първия „Открит шампионат на София“ по тенис на маса

Снимка: www.sofia2018.bg

Легендарната Даниела Гергелчева идва за първия „Открит шампионат на  София“ по тенис на маса в неделя.

Тази неделя, на Цветница, в зала „Диана“ ще се състои първото издание на новоучредения турнир по тенис на маса „Открит шампионат на София“, съобщава сайтът www.sofia2018.bg.

Сред официалните гости ще бъде една от най-великите в историята на този спорт у нас - Даниела Гергелчева, която
от години живее и работи като треньор във Франция, обявиха  организаторите на пресконференция днес. Гергелчева е европейска
шампионка от 1990 г., участничка на олимпиадите в Сеул'88 и Барселона'92, след което печели 3 титли на Франция като състезател и още 8 като треньор на Монпелие.

Състезанията с най-малката топка са в синхрон с един от основните приоритети на инициатива "София 2018": развитието на спорта в градска среда, край дома и работното място. Новият турнир е насочен към младите и целта му е да отговори на все по-голямата популярност на спорта и на все по-нарастващото желание на децата от градската среда да практикуват подобни дисциплини, заяви на срещата с медиите Татяна Георгиева, председател на Комисията за децата, младежта и спорта към СОС.

Президентът на БФ тенис на маса Стефан Китов изтъкна доброто партньорство между Кметството и Федерацията, като благодари на Общината за инвестициите в десетките стационарни маси за тенис, монтирани в парковете и градините.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна