Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерите в Испания нямат грешка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът "Барселона" отново се върна на победния път, след като разгроми като гост "Депортиво" (Ла Коруня) с 8:0 в среща от 34-тия кръг на футболното първенство на Испания. Уругваецът Луис Суарес се отличи с четири гола и направи три асистенции. Той вече има 30 попадения от началото на сезона и изостава само с едно от звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо в голмайсторската листа. Иван Ракитич, Лионел Меси, Март Мартра и Неймар също се разписаха за "Барселона".

Това е първи успех за възпитаниците на Луис Енрике в последните пет мача от Примера дивисион, след като те допуснаха три поредни загуби. "Барселона" е лидер в класирането със 79 точки, колкото има и "Атлетико" (Мадрид), който победи с 1:0 "Атлетик" (Билбао) в друга среща от кръга. На трето място със 78 точки е "Реал" (Мадрид), който надделя с 3:0 над гостуващия "Виляреал".

Ние сме по-обединени от всякога. Понесохме доста критики в последните седмици, но никога не загубихме вяра в собствените си сили и способности. Това е много важна победа за нас, каза след двубоя Луис Суарес.

"Барселона" е чудесен отбор. Те дойдоха тук решени на всичко след последните си неуспехи, коментира старши треньорът на "Депортиво" Виктор Санчес.

Суарес даде аванс от 2:0 за "Барселона" в 11-ата и 24-тата минута и вече има 49 попадения за сезона във всички турнири. Уругваецът подаде на Ракитич за третия гол в 48-ата минута, а в 53-тата оформи своя хеттрик след пас на Меси. Суарес направи 4:0 в 64-тата минута, а след това голове отбелязаха Меси, Бартра и Неймар.

"Реал" (Мадрид) победи с 3:0 "Виляреал" и остава на точка зад "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид). Карим Бензема откри в 41-вата минута с глава след центриране на Роналдо отляво. Лукас Васкес, който играеше на мястото на контузения Герет Бейл, удвои в 69-ата след самостоятелен пробив. Крайното 3:0 оформи Лука Модрич, който от точката на дузпата засече центриране на Данило в 75-ата минута. В края на мача Кристиано Роналдо получи мускулна контузия, но все още не се знае до колко е сериозна травмата му.

"Атлетико" (Мадрид) се наложи с 1:0 като гост над "Атлетик" (Билбао) и постигна четвърта поредна победа. Единственият гол отбеляза нападателят Фернандо Торес в 38-ата минута. Защитникът на гостите Диего Годин се контузи още в 11-ата минута.

Билбао ни пресираше много сериозно, но ние се отбранявахме отлично, каза старши треньорът на "Атлетико" Диего Симеоне. "Валенсия" разгроми "Ейбар" с 4:0 след хеттрик на Франсиско Алкасер. Освен това той пропусна дузпа при 0:0. Победата за тима на "Валенсия" е трета поредна в шампионата. "Спортинг" (Хихон) надделя над "Севиля" с 2:1 у дома, а "Малага" и "Райо Валекано" завършиха 1:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна