Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай загина на магистрала "Тракия", блъснат от турски ТИР

| обновено на 22.04.16 в 15:56

Полицай загина тази нощ на автомагистрала "Тракия" по време на работа. 

Инцидентът е станал около 4 часа тази нощ  на 114-ти километър, в посока София - Бургас, в подножието на пътен възел Цалапица. 

Загиналият е 41-годишен служител на  пловдивската полиция. Николай Треновски е починал на място от удара докато колегата му попълвал документи за друга катастрофа  в патрулния автомобил. 

Полицаят е семеен с две деца, награждаван е за спасено дето.  Работил е  с  години в КАТ, нов наскоро се се преместил в Магистрална полиция.  

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Христо Разсолков заяви за Радио Пловдив, че случаят е изключително тежък за всички полицаи. През целия деня униформени отдаваха почит на загиналия си колега на мястото на катастрофата. Психолози ще работят с колегите и семейството на нелепо загиналия полицаи. 

Снимка

Окръжна прокуратура-Пловдив започна разследване на катастрофата. Изясняват се обстоятелствата по инцидента, разпитват се свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, като последната ще даде заключение за причината за настъпване на произшествието.

Шофьорът на ТИР-а – Мустафа Остюрк -  е на 58 г. Той е задържан за 24 часа. Алкохолната му проба е отрицателна. 


Движението в района в посока Бургас бе ограничено за около три часа,  но от 7.30ч е напълно възстановено и в двете посоки на магистралата. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна