Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севлиево е домакин на националния фестивал "Семе българско"

Снимка: БГНЕС

За трета година Севлиево е домакин на националния фестивал "Семе българско" в подкрепа на нашите производители. Събитието се открива от министъра не земеделието Десислава Танева и евродепутата Владимир Уручев

Фестивалът, станал вече традиция за Севлиево, ще събере на едно място производители и еколози, които припознават за своя каузата за съхраняване на българските семена за поколенията. Изложители от цялата страна ще участват в борсата за семена, овошки, цветя, напитки и храни. 

Продукти от селскостопанския двор и домашно приготвени храни ще предложат малки производители от областта. Желаещите ще могат да замесят хляб, да участват в арт ателиета или да изявят талантите си на сцената. Отделен кът ще представя традиционните български занаяти. 

За първи път в тазгодишното трето издание ще се проведе национална конференция на тема "Традиционните български храни и сортове - потенциал за развитие". Посетителите ще очертаят националният ни флаг със засадени от тях български рози. Изпълненията на народна музика от самодейци и професионалисти ще допълнят настроението в двата празнични дни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна