Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен фестивал на общинските театри се провежда в Благоевград

Международен фестивал на общинските театри събира професионални и бъдещи актьори от Румъния, Сърбия, Македония и България на сцената на Драматичен театър“ Никола Вапцаров“ в Благоевград. 

Приказни и приключенски истории за малки и пораснали деца ще представят театралните трупи на първия по рода си международен фестивал, който Община Благоевград организира в рамките на пролетните празници. Началото постави кукленият театър в Благоевград, а по-късно тази вечер е участието на Варненския  куклен театър с постановката "Морско дъно“.

Общинският театър "Тудор Виану“ от Румъния и Държавният куклен театър в Силистра ще представят призказната история "Юнакът Келчо, принцесата и змея“. Актьорите от Столичен куклен театър ще играят постановката "Някои го могат, а други-не“. В първия по рода си международен фестивал ще участват още театрални трупи от Щип, Република Македония, Димитровград, Сърбия и Монтана. В рамките на фестивалната програма ще бъде представен филм за Апостол Карамитев. На негово име е и почетната награда, която община Благоевград ще връчи на един от участниците във фестивала, който продължава до 27 април.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна