Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

72 отбора в "Скаут лигата" от следващия сезон

Пламен Константинов разкри подробности за "Скаут лигата"
Снимка: БГНЕС

Първото издание на "Скаут лигата" по волейбол, проект на Българската федерация по волейбол (БФВ), който тази година с шест отбора за момичета, родени 2002 и 2003 година, ще завърши с финален турнир на 6,7 и 8 май в столичната зала "Христо Ботев". В тридневното състезание ще вземат участие 20 отбора от цяла България, а на 6 май от 12 ще има гала откриване.

Идеята е "Скаут лигата" да се разшири за следващия сезон, като обхване и направлението при момчетата. Вече е изготвена структура на първенството, като през следващата година ще има общо 72 отбора (36 при момичетата и 36 при момчетата). Ще се изиграят по три регионални турнира и три финални състезания. Това обявиха селекционерите на националните ни отбори при мъжете и при жените - Пламен Константинов и Иван Сеферинов, една от най-добрите ни волейболистки Антонина Зетова, както и Александър Александров, главен мениджър на корпорация "Развитие", основен спонсор на "Скаут лигата" през този сезон.




Екипировката за всички отбори, разходите за пътувания и храна ще бъдат осигурени от БФВ и от спонсори. Разчита се и на средства от Министерството на спорта, като програмата вече кандидатства за финасиране пред спортното министерство. Необходимата сума за следващия сезон е около 400 000 лева, изчисли Пламен Константинов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени