Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Тренто“, Казийски и Стойчев няма да защитават титлата си в Италия

„Тренто“, Казийски и Стойчев няма да защитават титлата си в Италия

Отборът на „Трентино Диатек“ (Тренто) загуби с 1:3 гейма, в отделните части  25:27, 25:21, 20:25, 19:25 точки от „Модена“ четвъртата среща от полуфиналната серия в италианското първенство по волейбол. Гостите спечелиха плейофа с 3:1 и детронираха водения от Радостин Стойчев отбор, който е и миналогодишния шампион.

Матей Казийски беше най-резултатен за домакините с 19 точки. Разпределителят на българския национален отбор Георги Братоев влизаше в игра като резерва, но не реализира точков актив. Лука Ветори стана топреализатор за победителите с 24 точки.

Във финала в шампионата „Модена“ ще играе срещу „Перуджа“. Играе се до три победи от най-много пет двубоя. Първата среща между двата състава е на 1 май в Модена.

Загубата в първия сет не ни се отрази добре. Все пак имахме нашите шансове. Модена се защитаваше по-добре и заслужено спечели. Противникът разкри потенциала си и беше по-добър в мача. Дадох всичко от себе си, за да помогна на отбора, но не успяхме да спечелим, коментира след срещата Казийски.

Краят на първия гейм имаше решаващо значение за резултата в срещата. След това стана много сложно за нас. Противникът беше по-добър, а ние не успяхме да издържим на тяхното темпо. Модена имаше превъзходство във всички основни елементи на играта. Убеден съм, че момчетата играха на 100 процента, каза бившият селекционер на българския национален отбор за мъже Радостин Стойчев.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна