Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилян Петров подновява състезателната си кариера

Стилян Петров подновява състезателната си кариера
Снимка: БГНЕС

Стилиян Петров обяви решението си да поднови състезателната си кариера с „Астън Вила“ Преди четири години бившият капитан на националния ни тим беше диагностициран с левкемия и беше принуден да се оттегли от големия спорт.

На 5 юли Стилян Петров ще навърши 37 години, но вярва, че може да си върне спортната форма. От няколко месеца той тренира с младежкия отбор на „Астън Вила“.

Говорих с много лекари и фитнес-треньори. Всички разгледаха и оцениха възможностите ми и получих много положителни мнения. Работя с идеята да се завърна на терена от година и половина и съм много развълнуван. Разбирам, че ситуацията не е благоприятна за мен. Хората ще се питат много неща, ще имат съмнения, но аз винаги съм вярвал, че ако работиш здраво, можеш да влезеш във форма. Става въпрос колко го искаш и какви усилия влагаш. Сега първо ми предстои голяма лична предсезонна подготовка преди началото на истинската, така че очаквам всичко с нетърпение. Животът ми се връща към нормалното, както беше преди и това е сериозна крачка напред за мен. Срещам се с много хора, които се борят да си върнат живота, след като са преминали лечение като моето. Трудно е и в такива моменти бъдещето изглежда мрачно. Но искам да покажа на хората, че и след това има живот. Вярвам го. Винаги съм работил здраво, за да бъда футболист и в един момент това ми беше отнето. Сега получавам шанс отново да правя това, което обичам. На 36 години съм, но има играчи, които са на терена на 38, 39, 40. Грижа се добре за себе си, така че мисля, че имам добри шансове. Дори да не стане, ще знам, че съм опитал, заяви Стилян Петров.

„Астън Вила“ загуби мястото си в Премиършип и от следващия сезон ще играе в Чемпиъншип. За клуба от Бирмингам българинът има 218 мача в периода от 2006 до 2012 година. В края той дори беше капитан от отбора.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна