Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Р. Плевнелиев: Следя внимателно промените, които ще бъдат гласувани в Изборния кодекс

Снимка: BGNES

Президентът Росен Плевнелиев предупреди политическите сили в Парламента, че много внимателно ще следи какви текстове, свързани с провеждането на референдуми, ще бъдат гласувани в Изборния кодекс. 

Президентът Плевнелиев посочи, че ще вземе съответните решение след като види какви текстове ще предприемат народните представители.

Чувам внимателно всички аргументи. Следя внимателно законодателния процес в Народното събрание и по конституция имам своята тежка, крайна дума след като законът мине съответно през своята демократична процедура, заяви президентът след среща с българи във Виена, които поискаха от него да наложи вето върху Изборния кодекс. Те му връчиха петиция срещу ограничаването на изборните права на българските граждани извън страната.

Според президента срещата по-рано днес между лидерите на партиите в управляващата коалиция е била ярка демонстрация, че с диалог и с отстъпки  може да се върви напред, включително по такива трудни теми като Изборния кодекс. Плевнелиев подчерта, че очаква постигнатото по време на тази среща  да намери своята реализация.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна