Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанската футболна федерация отхвърли жалбата на "Атлетико" за наказанието на Диего Симеоне

Диего Симеоне
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанската футболна федерация отхвърли жалбата на "Атлетико" (Мадрид) за наказанието на старши треньора на столичани Диего Симеоне. Специалистът беше изгонен на трибуните по време на мача от испанския шампионат между "червено-белите" и "Малага" миналия уикенд, завършил с победа 1:0 в полза на "Атлетико". Симеоне няма да ръководи "дюшекчиите" от резервната скамейка в следващите три двубоя от "Примера дивисион", след като жалбата не беше уважена от ръководителите на испанския футбол.

Аржентинският специалист беше глобен с 3005 евро, а клубът ще трябва да плати 1050 евро за провинението на треньора. До края на сезона в Испания остават само три кръга и Диего Симеоне няма да стои до тъчлинията във въпросните три срещи. Известният с буйния си нрав аржентинец изрита втора топка на терена по време на мача с "Малага" и това доведе до изгонването му на трибуните.

"Атлетико" (Мадрид) се намира на второ място в класирането с актив от 82 точки, колкото има и лидера "Барселона". Столичани ще играят срещу "Райо Валекано", "Леванте" и "Селта" до края на сезона в Испания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна