Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христос Маринов отпада от състава на националния отбор за световната купа заради контузия

Христос Маринов отпада от състава на националния отбор за световната купа заради контузия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Христос Маринов отпада от състава на националния отбор за световната купа във Варна от 13  до 15 май заради контузия. Маринов има мускулно разкъсване на бицепса и ще премине изследване на ядрено-магнитен резонанс, след което ще стане ясно колко време ще бъде необходимо за възстановяването му. Това стана ясно, след проведеното днес в зала „Раковски контролно състезание. Старши треньорът Милко Танкушев определи състава за състезанието, като в него влизат Димитър Димитров, Мартин Александров, Исус Маринов, Георги Сотиров, Светослав Ангелов и Едуард Радев

Вече е време момчетата да повишават качеството на своите съчетания, защото началото на състезанието наближава. Все още има какво да подобряваме в работата. Следваме предварителния си план и съм уверен, че след 14 дни всички ще бъдат в оптимална форма. Важното е да са здрави, обясни Танкушев.

 Албена Златкова, Валентина Рашкова, Елизабет Василева, Грета Банишка и Никол Дунева оформят женския национален тим. Те също проведоха контролно състезание, но в по-облекчени условия.

Причината за това е, че много от момичетата до съвсем скоро се възстановяваха от различни контузии. Доволна съм от това, което видях. Предстои ни още една проверка, на която вече ще можем реално да преценим моментната форма на всяка една от състезателките, заяви треньорът на жените Нели Танкушева.

Последната проверка на националните ни отбори ще бъде в четвъртък, 5 май, отново в зала "Раковски".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна