Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Монтана“ изпусна титлата, „Хасково“ се върна в играта

Снимка: Любо Андреев

Баскетболистките на „Монтана“ пропуснаха възможността да спечелят  титлата в първенството, след като загубиха третата среща от финалната поредица срещу състава на Хасково с 84:85 точки.

Гостенките поведоха с 10:4 и с 15:9 в началните минути, но с кош на Даниела Петева домакините стигнаха до обрат - 17:15. В деветата минута преднината на „Монтана“ беше 24:17. В началото на втората четвърт с кош на Радостина Димитрова носителките на Купата на България имаха аванс от 31:21, а на почивката водеха с 47:36. През третата част възпитаничките на Елена Станкова на два пъти намаляваха пасива си до две точки - 50:52 и 54:56, но след силна серия в края баскетболистките на „Монтана“ направиха 64:54. В последните 10 минути беше регистрирана и най-голямата преднина за домакините - 12 точки при 68:56 след кош от Фаул на Келиндра Закъри 8:13 минути преди сирената. До края обаче баскетболистките от „Хасково“ показаха невероятен характер и стигнаха до обрат. Мея Тирера вкара 7 поредни точки, с който гостенките стигнаха до обрат 79:78 2 минути преди края. Келиндра Закъри отговори с два наказателни удара за „Монтана“, но тройка за „Хасково“ отбеляза Катерина Рудева за 82:80. 27.4 секунди до края Закъри беше фаулирана и вкара два фаула за 84:83. В ответната атака за гостите Тирера първо пропусна, но спечели борбата, след което отбеляза за 85:84 за Хасково 2014 6.4 секунди до края. В последната атака Шарел Алън стреля, но топката се завъртя около ринга и излезе.

Мея Тирера беше най-полезна за победителките с 34 точки, 9 борби и 5 асистенции. Катерина Рудева добави 17 точки и 10 асистенции, а Ралица Нанева реализира 16 точки. За домакините Келиндра Закъри приключи с 27 точки, а по 14 точки записаха Моник Рийд и Даниела Петева.

„Монтана“ продължава да води в серията с 2:1 победи, след като постигна два успеха като гост. Играе се до три победи от пет мача. Четвъртата среща е утре отново в Монтана. При успех домакините могат да стигнат до трета титла в историята си след 1995 и 2000 година.

До последния момент знаех, че имаме шанс да спечелим. Не мога само да разбера едно нещо. На този обезкостен отбор на Хасково 2012 без Лия Галдейра на кому е нужна тази тотална подкрепа за Монтана, коментира след двубоя треньорката на победителките Елена Станкова.

Разочарован съм от поведението на баскетболистките. Четвъртата част се оказа фатална, както и индивидуалните тактически грешки. Смятам, че ако не направим толкова много тактически грешки, колкото днес, утре ще имаме успех, коментира старши треньорът на „Монтана“ Стефан Михайлов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна