Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора вечер на Фестивала на светлината в Пловдив

Снимка: Александър Димитров

Фестивал на светлината ще се проведе тази вечер в Пловдив. В Центъра за съвременно изкуство "Баня старинна" ще бъде открита изложба. Посетителите и участниците в експозицията ще преминат след това по централната пешеходна улица и заедно ще станат част на светлинния спектакъл в центъра на града.

Международният фестивал представя разнообразни форми на съвременно изкуство, базирано на светлината. Арт обектите на творци от Франция, Италия, Канада и България, ще бъдат разположени на Римския стадион, на стълбите с фонтаните на пешеходната улица и до Централната поща. Малко преди 21 часа, от площада ще полетят две хиляди балона със светещи диоди с детски послания за приятелство.

Преди два дни Столипиново също се включи във фестивала. Младежи от ромския квартал изработиха светлинни инсталации и обекти. Помагаха им артисти от съвременното изкуство Надя Генова, Севдалина Кочовска и Йоханес Артинян. Техните творби са изложени в „Баня старинна“. В рамките на фестивала тази вечер на площад Централен ще има и електронно парти с визуални ефекти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени