Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Чикаго посрещнаха Великден

Великден в Чикаго
Снимка: Елена Цанева

С "Христос воскресе" посрещнаха Великден и българите в Чикаго. В двата български православни храма - “Св. София” и “Св. Иван Рилски Чудотворец” имаше празнично Великденско богослужение.

Тази служба беше много хубава. Даде ни една надежда,че българската духовност ще бъде продължена и ще живее не само в нашите сърца, а и в нашите дела, каза сънародничката ни Райна за първата Великденска служба на отец Димитър в Чикаго.

След  отстраняването на отец Валентин Ноцков преди около една година отскоро в църквата “Св. Иван Рилски Чудотворец” в Чикаго служи отец Димитър, който поздрави християните с Христовото възкресение и призова и българите в Чикаго да бъдат единни и сплотени.

Никола Масларски каза, че не губи надежда да се върне в родината си.  

Да се оправи родината и да можем да се върнем рано или къснно. И за здраве, за всичко да бъде по-хубаво, изрази надеждите си Масларски.

На всички българи в Америка и по света всичко най-хубаво за празника с най-добри пожелания и да бъдем живи и здрави, пожела Росен Василев.

Днес преди обед на църковните служби се чете евангелието, а за обяд се сервира традиционното агнешко. Раздават се великденски яйца и козунак.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна