Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на сградата, чийто покрив беше опожарен от мълния, се завръщат в домовете си

Жителите на кооперацията в Дряново, чийто покрив беше опожарен от паднала мълния, започват да се завръщат в домовете си. Проблематично остава положението на последния етаж от блока, където жилищата са наводнени.

Електричество е пуснато на трите етажа в кооперацията. Последният ще остане без ток за няколко дни, тъй като захранването му все още е опасно, обясни за "Хоризонт" кметът на Дряново Мирослав Семов. Хората, чийто жилища са наводнени и необитаеми, са се настанили при близки и роднини. Щетите от пожара, който изпепели покрива на кооперация на улица "Гурко" в Дряново, ще се изчисляват тепърва. Предстои общинска комисия да опише пораженията в апартаментите и таванските помещения.

Собствениците очакват финансова подкрепа от държавата, тъй като не могат да се справят сами. Възможностите за осигуряване на помощ ще обсъжда Общинският съвет, който утре ще заседава извънредно. Кутии за дареня за засегнатите от пожара са поставени в обществени сгради в града. Открита е и банкова сметка на Сдружението на собствениците, в която се събират средства за възстановяване на покрива.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна