Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Главиница трябва да върне 2 700 000 лв. на ОП "Развитие на селските райони"

Една от най-бедните силистренски общини – Главиница, трябва да върне 2 милиона и 700 хиляди лева в бюджета на Оперативна програма "Развитие на селските райони“. Това се налага заради изтичането на срока, в който трябваше да бъде завършен общински спортен център, финансиран по програмата. 

Реализацията на проекта започва през 2012 година, а обектът е трябвало да бъде завършен в края на миналата година, припомня Хюсеин Хамди, бивш кмет на Община Главиница, понастоящем общински съветник от Реформаторския блок:

Договорът беше подписан през февруари месец, от юни започна да работи фирмата, но се случи този предизборен период, където вече спряха дейностите.

Малко след местните избори миналата година избраният кмет на Главиница Насуф Насуф от ДПС беше отстранен от поста поради влязла в сила присъда. От тогава общината ръководят временни кметове. Последният е Сюзан Хасан от ДПС. Миналата седмица с голямо закъснение е приет общинският бюджет от 9 милиона лева. Той не е балансиран и съвсем скоро Общината ще бъде изправена пред финансов дефицит, смята бившият кмет Хюсеин Хамди. Очаква се наесен да бъдат насрочени частични избори за кмет на Община Главиница.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна