Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: Трябва да довършим изграждането на боеспособна армия

Изграждането на съвременна и боеспособна армия, която да бъде съвместима с армиите на съюзниците от НАТО трябва да бъде доведено до успешен край, заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията по удостояване на военнослужещи с висше офицерско звание,

Плевнелиев връчи пагони на генерал на началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов. Досегашният директор на дирекция "Сътрудничество и регионална сигурност" в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел контраадмирал Емил Ефтимов, който от 16 юли става заместник-началник на отбраната, получи пагони на вицеадмирал:
Вярвам, че вие, съвременните български  генерали и адмирали, сте достойни продължители на делото на своите велики предшественици. Господа генерали и адмирали, връчваните пагони са лична атестация за постигнатото не само от вас, но и от нашите подчинени.

Слово от името на получилите висше офицерско звание произнесе генерал Константин Попов:
В навечерието на 6 май - празник на храбростта и Ден на българската армия, искам да ви уверя, че всички ние, хората с униформи, българските воини, ще работим неуморно и до постигането на крайната ни цел - по-модерна, по-силна българска армия - такава, каквато България заслужава.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна