Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ефир е "Гласът на Родопите" – деветата регионална програма на БНР

| обновено на 09.05.16 в 15:49
Снимка: Мехмед Реджеб

Днес в Кърджали започна работа най-новата регионална радиостанция на Българското национално радио. Тя носи името "Гласът на Родопите" и може да бъде приемана на честота 90 мегахерца. Водещата Станислава Георгиева откри програмата с актуалните местни новини. В началото Радио Кърджали ще има тричасова собствена програма на български език, като в следващите години продължителността ще нараства съответно на 6, 12 и 18 часа. Приоритет ще бъдат местните политически, социални и икономически теми.

Първата емисия на Радио Кърджали започна в 9 часа. Тя беше открита с актуални местни новини. Стартът ѝ се забави заради обжалване на лицензията на СЕМ от представители на ВМРО. След като Върховният административен съд отхвърли претенциите, Радиото стана факт. Официалното откриване на най-новата регионална станция направи генералният директор на БНР Радослав Янкулов:

Кърджали и хората, които живеят в този регион, винаги са заслужавали да имат отношение и да имат досег до информацията, до новините. Това ще бъде едно истинско наше радио, едно любимо радио.

Според кмета на Кърджали Хасан Азис, новото радио ще е мостът между хората и местната власт:

И аз нас това е един голям ден. Ден, в който БНР вече има своя кърджалийски глас.

Радиостанцията е деветата поред в семейството на Националното радио. От днес ще излъчва всекидневно от 9 до 12 часа, през останалото време ще се комутира сигналът на "Хоризонт" и Радио България. Освен актуалната информация програмната схема включва предавания за земеделие, икономика, бизнес, култура, музикални етюди от най-новата балканска музика. Сред външните автори са проф. Николай Овчаров и музикалният виртуоз Нешко Нешев.

 Амбицията на екипа е да го направи най-атрактивната и слушаема станция в тази част на България. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна