Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМА ще си сътрудничи с болница "Лозенец" и частни лечебни заведения за комплексно лечение

Снимка: БГНЕС

Военномедицинска академия ще си сътрудничи с болница "Лозенец" и частни лечебни заведения за комплексно лечение в най-тежките области. Така пациентите ще получат по-цялостни грижи, каза директорът на ВМА ген. Николай Петров.

Укропняването на дейността на ВМА чрез сдружаване с Правителствена болница и няколко частни болници ще се подобри достъпът на пациентите, посочи ген. Николай Петров и обясни:

Ние нямаме примерно акушерство. Нашият контингент пациенти можем да ги насочим на друго място, където има акушерство, но те пък нямат ортопедия, ще ги насочат към нас. Нямаме кардио хирургия, имаме инвазивна кардиология. Това е едно добро партньорство, което ще улесни пациентите. В нашата болница едно от най-големите й предимства пред всички останали е комплексността, защото тук като влезе пациентът в урологията, развива усложнение пулмологично. Веднага идват екипите, намесват се и се лекува пациента като пациент на болницата.

ВМА работи по два проекта - да се създаде център за върхови постижения в областта на неврохирургията и разширяване на дейността на урологията. Повече от три хиляди операции се правят годишно в клиниката:

Става върос за много високотехнологичен метод за диагностика и лечение на тумор на простатната жлеза, имайки логиката, че ние сме най-добрата болница, имайки логиката, че тук работим най-добрите уролози, а ако си направим проекта добре, би трябвало този проект да го спечелим.

ВМА получи дарение на стойност от 63 хиляди лева от бизнесмена Петър Манджуков, с които болницата закупи два наркозни апарата за обща анестезия. За последната година болницата е получила дарения на стойност от над един милион лева.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна