Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветовете на българския трибагреник грейват върху мавзолея-костница в Плевен

Снимка: www.pleven.bg

Мавзолеят-костница “Свети Георги Победоносец“ в Плевен тази вечер ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Символът на града ще е фон на изпълненията на 12 фолклорни състава. Проявата е посветена на празника на града -15 май.

Подготовката за новия облик на Плевен започна с първите пролетни дни. С над 40 хиляди стръка са оформени паркове и градини във всички цветове на дъгата. Модерният градски интериор е обновен с висящи цветя и двуметрови цветни пирамиди пред знакови сгради. Най-голям интерес сред децата предизвиква обемните над метър букви, с които е изписано на кирилица и на латиница името на Плевен. Буквата В е стилизирана във формата на сърце. Композицията е разположена в близост до фонтаните. Ефектно нощно осветление прави надписа видим 24 часа.

Днешната фолклорна вечер започва в 20.00 часа и е с участието на Северняшкия ансамбъл, детските ансамбли "Мизия" и "Нашенчета", както и многобройните клубове за български танци. В края на програмата танцьорите ще поканят плевенчани на голямо общо северняшко хоро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна