Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирването на тигрите-бегълци от Холандия приключи успешно

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тигрите Раджа и Делхи, които избягаха от убежище за диви животни, намиращо се близо до малко село в северната част на Холандия, бяха заловени. Издирването на тигрите-бегълци приключи успешно - те бяха уловени и прибрани в клетките си, съобщиха от полицията.

Благодарение на професионалната намеса на ветеринарите, както и на куче-следотърсач, тигрите бяха заловени и сега спят дълбоко, обясни полицай Жан Графстра в социалната мрежа Туйтър. По-рано през деня жителите на района бяха предупредени да останат по домовете си докато властите открият и заловят животните.

По време на търсенето, в което се включиха и и ветеринарни лекари с пушки, заредени с успокоителни медикаменти за животните, и полицейски хеликоптер, няма пострадали, обясниха от резервата за животни "Фелида", от където подчертаха, че тигрите никога не са напускали клетките си.

Селцето Олдербекоп в северна Холандия  е известно със своя приют за диви животни, в който биват настанявани различни представители на семейството Котки от циркове и зоологически градини по цял в свят. Животните обикновено са в напреднала възраст или с влошено здравословно състояние, като в центъра те биват лекувани и съответно подготвяни за бъдещото им изпращане в по-големи резервати в Южна Африка.

Тигрите Раджа и Делхи са спасени от зоологическата градина в Германия, където са били подложени на глад. Двойката  изглежда е избягала от клетката през врата, която е била оставена отворена. Техни съседи във "Фелида" са още шест тигъра и два лъва , както и черен ягуар и леопард.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна