Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златан Ибрахимович се сбогува с ПСЖ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Златан Ибрахимович отбеляза два гола в предпоследния си мач за френския шампион "Пари Сен Жермен", който победи "Нант" с 4:0 в двубой от последния кръг за сезона в Лига 1. ПСЖ завършва кампанията с рекордните 96 точки, а Ибрахимович също записа върхово постижение. Той завършва като голмайстор на шампионата с 38 попадения, подобрявайки рекорда на Карлос Бианки от 37 гола през сезон 1977/1978. Освен това постижението му е клубен рекорд.

34-годишният Ибрахимович ще изиграе последния си двубой с екипа на ПСЖ на 21 май на финала за Купата на Франция срещу "Олимпик" (Марсилия). Шведският нападател, който няма да продължи договора си с клуба, беше точен в 17-ата и в 89-ата минута. Другите два гола за шампионите отбелязаха Лукас Моура в 43-ата минута и Маркиньос в 52-ата.

Срещата беше прекратена за крако в 10-а минута, когато феновете станаха на крака, за да аплодират Ибрахимович.

Аз съм изпълнен с емоции, тези четири години ще останат в сърцето ми, каза Ибрахимович, който се присъедини към ПСЖ през лятото на 2012 година. Надяваме се, че този отбор ще продължи да печели много победи, добави Ибрахимович.

Ти си легенда за ПСЖ, ти си най-добрият голмайстор на ПСЖ. Ние никога няма да забравим това, което си направил за клуба, каза президентът на шампионите Насер Ал-Хелаифи след двубоя по време на празненствата за спечелената титла.

ПСЖ завършва сезона с рекордните 96 точки, с 31 пред втория "Лион". Тимът е вкарал 102 гола в 38 мача и е допуснал само 19, с два по-малко от "Олимпик" (Марсилия) през сезон 1991/1992. Вторият "Лион" загуби като гост на "Реймс" с 1:4. Домакините обаче изпадат от елита, тъй като "Тулуза" спечели с 3:2 визитата си на новака "Анже" и запази мястото си в Лига 1.

Другите два отбора, спечелили промоция миналия сезон - "Троа" и "Аячо", се завръщат в Лига 2. "Монако" запази третото място след домакинска победа над "Монпелие" с 2:0 и така си гарантира участие в квалификациите на Шампионската лига. В групите на Лига Европа ще играят "Ница" и "Лил".
   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени