Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА "Москва" спечели финала на Евролигата

ЦСКА "Москва" спечели титлата в Евролигата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският тим победи "Фенербахче" със 101:96 след продължение (22:20, 28:10, 19:23, 14:30, 18:13) на финала на турнира Евролига в Берлин и спечели трофея за седми път в историята си.

Баскетболистът на ЦСКА "Москва" Нандо Де Коло беше избран за най-полезен играч (МВП) на финалната четворка на Евролигата.

Де Коло реализира 22 точки на финала, а на полуфинала вкара 30 точки за успеха срещу "Локомотив Кубан" (Краснодар) с 88:81 точки.

Де Коло е първият френски баскетболист, който печели Евролигата след 2001 година, когато това направи Антоан Ригодо.

Освен това Де Коло спечели и приза МВП за редовния сезон на Евролигата. Той е третият играч в историята, който печели заедно трофеите за МВП на редовния сезон и финалната четворка. През сезон 2010/2011 това направи Димитрис Диамантидис от "Панатинайкос", а две години по-късно Василис Спанулис от "Олимпиакос". 

ЦСКА "Москва" печели трофея за седми път в историята си и се изкачи на второ място във вечната ранглиста, изпреварвайки "Макаби Тел Авив" (Израел) и "Панатинайкос" (Гърция). Начело в класацията е "Реал Мадрид" (Испания) с 9 трофея.

ЦСКА и "Фенербахче" си отбелязаха 197 точки във финала. Той е вторият най-резултатен мач в историята на турнира, след 1969 година, когато ЦСКА победи "Реал Мадрид" със 103:99 след две продължения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна