Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Естония пое председателството на Комитета на министрите на Съвета на Европа на среща в София

Снимка: БГНЕС

Правата на децата в Интернет и правата на децата-мигранти ще са сред приоритетите на естонското председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа.

На среща в София, в която участваха представители на 47-те страни членки на организацията, България предаде председателството на балтийската държава.

Министърът на външните работи Даниел Митов, председателстващ Комитета на министрите на Съвета на Европа, отчете, че приоритетите заложени по време на шестмесечното българско председателство са били изпълнени:
Дейността, която осъществявахме през последните 6 месеца, далеч не е приключила и ще продължим да работим съвместно с предстоящото председателство на Естония.

Генералният секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд подчерта необходимостта от правилното функциониране на съдебните системи на всички държави-членки.
Много неща около Европа вървят в грешната посока, като една от причините за това е неадекватната работа на съдебните системи на отделните държави. Това води до корупция и лошо управление,  допълни Ягланд.

Защитата на човешките права в интернет, правата на децата във виртуалното пространство, правата на децата-мигранти и равенството между половете ще бъдат приоритет за председателството на Естония, посочи външният министър на балтийската държава Марина Кальоранд.
По време на председателството ни ще насочим вниманието  върху новата стратегия за правата на децата одобрена по време на българското председателство,  подчерта Кальоранд.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна