Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още няма водеща версия за причината за катастрофата на египетския самолет в Средиземно море

| обновено на 20.05.16 в 09:55
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френските власти продължават да се изказват предпазливо за причините за катастрофата на самолета на "Иджипт Еър" по линията Париж-Кайро. Никоя версия не е изключена, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро.
Семейства на пътниците от злополучния полет Париж-Кайро ще бъдат приети утре във френското външно министерство, за да получат "максимална информация при пълна прозрачност" - това увери френският външен министър Жан-Марк Еро пред телевизия "Франс 2", Той отново се въздържа от коментари за причината за инцидента:
 Разглеждаме всички версии, но все още нито една не е надделяла, защото нямаме никакви индикации за причината.
По-рано египетските власти заявиха, че версията за терористично нападение е по-вероятната. Тази хипотеза поддържат и повечето френски експерти.
Самолетът преминава много етапи на технически проверки, пътниците също са проверявани на няколко пъти и според законите, действащи на всички летища по света, самолетът не получава разрешение да излети, докато не е обезопасен напълно, каза египетският министър на авиацията Шериф Фатхи
От вчера в Кайро се намира екип от френското Бюро за изследвания и анализи на авиопроизшествия, който ще участва в разследването. По думите на държавния секретар на транспорта Ален Виделис Франция има готовност да се включи  в подводно издирване на останките от самолета.
Френски авиатори изразяват недоумението си от противоречивата информация за намирането на отломки. Зоната е много тясна, това не е Атлантическият океан, твърди експерт пред изданието "Уест Франс".

Официалните институции във Вашингтон се въздържат от предположения каква е причината за катастрофата. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна