Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболни звезди се събраха в София за юбилея на Христо Стоичков и неговия бенефис

Снимка: БГНЕС


Световни футболни звезди се събраха в София за юбилея на Христо Стоичков и неговия бенефис тази вечер. Очакваното шоу "50 години номер осем" ще започне в 20 ч. тази вечер на Националния стадион "Васил Левски" и ще може да се проследи пряко по програма "Хоризонт". За избора на датата Христо Стоичков обясни:

20-и май за мен ще остане една паметна за България и най-вече за отбора на "Барселона", печелейки първата европейска шампионска титла през 1992-ра.

По повод юбилея на футболната звезда младежи с увреждания от Бургас изпратиха на Христо Стоичков подарък - топка, направена от стари вестници. Младежите посещават творческа работилница към Социален център в града.

15 младежи с увреждания в продължение на месец са изработвали подаръка, обясни председателят на центъра Марионела Стоянова:

Спонтанно се роди идеята да изпратим подарък на Христо Стоичков. Естествено това е топка, направена от стари вестници. Тази топка беше позлатена, декорирана с българския трикольор, защото всички ние като българи се гордеем с постиженията на Христо Стоичков.

Някои от младежите, които са участвали в направата на подаръка, не са били родени по време на футболните изяви на Камата, но познават играта и успехите му и го поздравяват: Харесвам го, защото той е най-добрият футболист.

Снимка

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени