Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Спасов подписа нов договор за още една година с "Черно море"

Никола Спасов
Снимка: БГНЕС

Никола Спасов ще води футболния отбор на "Черно море" и през следващия сезон. На пресконференция днес наставникът разкри, че е подписал нов договор с клуба за 1 година. "Черно море" ще се събере за подготовка за новия сезон на 13 юни. До началото на подготовката Спасов се надява в тима да бъдат привлечени поне осем нови футболисти. Той призна, че има предварителна уговорка с български и чужди играчи, но все още няма подписани договори с нови футболисти.

Имам предварителна уговорка с четирима футболисти и до седмица ще започнем подписване на договори, разкри наставникът. Спасов ще търси играчи на всички позиции, като при всички положения ще се търсят бекове и полузащитници.

Спасов зави, че търси нови играчи с по-добри качества и заедно с по-опитните футболисти, които остават в отбора, тимът да изглежда по друг начин. Той допълни, че иска през новия сезон "Черно море" да спре да редува силни и слаби мачове, да играе атакуващо, агресивно и да бележи повече голове.

До момента "Черно море" се раздели с десет играчи. Отбора напуснаха Борислав Стойчев, Иван Маркович, Стенио Дос Сантос, Марк Клок, Симеон Райков, Мамуту Кулибали, Иван Вълчанов, Живко Петков, Педро Еуженио и Матиас Курьор.

"Черно море" няма да ходи на лагер в чужбина по време на подготовката си. Следващата седмица ще стане ясно дали съставът ще се готви само във Варна или и на друго място в страната. Спасов планира поне седем проверки преди началото на първенството.

Като цел за новия сезон треньорът си поставя отборът да е в шестицата. Евентуално по-високи цели могат да бъдат поставени, след като приключи селекцията, според Спасов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна